Изкуство и Общество

Макрон: Няма да преговаряме за климата!

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че няма да води преговори с Вашингтон относно Парижките договорености за климатичните промени, съобщи „Индипендънт“.

Американският президент Доналд Тръмп заяви след встъпването си в длъжност, че ще изтегли Съединените американски щати от споразумението, защото то удря по американския бизнес.

„Съжалявам за решението на САЩ да излязат от този договор, но продължавам диалога с президента Доналд Тръмп. Убеден съм, че накрая той ще разбере, че е в негов интерес и в интерес на американците да бъдат част от Парижкото споразумение“, заяви френският държавен глава.

Макрон припомни, че Франция ще е домакин на 12 декември на среща на върха, посветена на двугодишнината от приемането на климатичното споразумение. На нея ще се обсъждат конкретни инициативи за справяне с климатичните промени.

Еманюел Макрон направи това изказване в централата на ООН в Ню Йорк. Преди да пристигне в сградата на ООН, Макрон се разходи по Второ авеню в Манхатън, заобиколен от охранителите си.