Автомобили

Най-интересните спортни автомобили от салона във Франкфурт (III част)

С този трети по ред материал от световното автомобилно изложение във Франкфурт ще обърнем внимание на най-интересното със спортна насоченост от гиганта VW Group, което бе събрано в огромните площи на зала 3 на огромния изложбен център. Отново ще видите огромен контраст от модели от всички класове.

Един автомобил е способен да съчетае ускорение от 0 до 400 и спиране обратно до 0 за 42 секунди и той се нарича Bugatti Chiron. За да отбележат това постижение, от компанията показаха лимитиран уникат, който носи числото 42 в себе си.

Пристъпваме към най-тежката и бърза версия на Porsche 911 правена до момента – дългоочакваното GT2 RS. Всичко в него е създадено с цел скорост и разполага с 700 коня и 750 нютонметра напъхани в шаси тежащо 1470 килограма или пропорция близка до 2:1 маса към мощност.

Несъмнено това бе един от най-интересните автомобили на изложението, защото бе прикрит зад голямо струпване от хора и през трите дни, които прекараме там.

Тук няма нищо прикрито и всеки детайл говори за бързина, а карбоновите влакна са оставени видни за окото – предният капак, калниците, тавана, огледалата, както и въздухозаборниците, с които двигателя си осигурява свеж въздух са изградени от въглеродни нишки.

Машината трудно може да бъде сбъркана с GT3, защото тук накрайниците на изпускателната система са два единични в двата края, а не един двоен в центъра.

Отвъ…