Изкуство и Общество

Руският външен министър: Тръмп е като малко дете!

Руският външен министър Сергей Лавров сравни войната на думи между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун с бой между деца в детската градина, съобщи Би Би Си.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров се повиши рязко, след като режимът в Пхенян проведе ракетни и ядрени изпитания.

Американският държавен глава нарече Ким Чен-ун умопобъркан, докато севернокорейският лидер заяви, че Тръмп е изкуфял. От Вашингтон заплашиха да унищожат азиатската страна.

Руският дипломат Сергей Лавров призова двамата лидери да спрат с враждебната реторика, за да се намали и напрежението. Той заяви, че решение може да бъде намерено по политически път.

„Заедно с Китай ще продължим да се стремим към разумен подход, а не към емоционален, както когато деца в детската градина започнат да се бият и никой не може да ги спре“, заяви Лавров.

Наскоро режимът в Пхенян заплаши, че може да извърши най-мощното си изпитание с водородна бомба – в Тихия океан. Въпреки призивите на ООН, Северна Корея продължава да тества различни по вид и сила оръжия.