Изкуство и Общество

Вижте как САЩ свалиха сирийски изтребител (ВИДЕО)

През месец юни тази година американските въоръжени сили свалиха сирийски изтребител на режима на Башар Асад. Армията разпространи кадри от операцията.

Американски многоцелеви изтребител F/A 183 „Хорнет“ свали боен изтребител Су-22, бомбардиращ позиции на коалицията близо до Ракка в северната част на Сирия.

Изтребители на военноморските сили са били разположени на самолетоносача USS „Джордж Буш“, когато са се отзовали на сигнал за помощ от страна на бунтовниците, подкрепени от САЩ.

Американските сили посочиха, че срещу тях (бунтовниците) е била предприета агресивна офанзива от страната на бойците на Башар Асад. US военните са призовали сирийския пилот да не нанася удари по бунтовническите сили, но той не е отговорил.

Американският боен самолет е прелетял три пъти над сирийския, за да му привлече вниманието, но отново без резултат. След това сирийският изтребител е започна да нанася удари по земя.

F/A 183 „Хорнет“ е стрелял два пъти и е поразил Су-22. Режимът на Башар Асад обяви, че инцидентът ще има опасно отражение за усилията за борба с тероризма. Вижте кадрите: