Изкуство и Общество

Русия: САЩ няма да ударят Северна Корея, защото…

САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото знаят, че те разполагат с ядрено оръжие и ще отговорят. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал НТВ.

„Американците не само подозират, а знаят, че Пхенян разполага с ядрени бомби. Президентът Владимир Путин неведнъж е казвал, че е невъзможно да си представим, че американците или който и да е друг имат стопроцентова информация за всички техни обекти“, заяви руският дипломат.

„Не искам да защитавам Северна Корея, а просто казвам, че всички сме съгласни с такъв анализ на ситуацията“, добави още Сергей Лавров, който наскоро сравни словесната война между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун с малки деца, които се бият в детската градина.

Коментирайки вътрешнополитическите борби в САЩ, Лавров изрази мнение, че те са обусловени от това, че на власт там е дошъл несистемен кандидат. Русофобите буквално изпаднаха в нервен срив от победата на Доналд Тръмп на изборите, и сега същите тези русофоби се опитват да притиснат неговата администрация в ъгъла, каза руският външен министър.

„Главна роля тук, разбира се, играят демократите, които и досега обвиняват руската намеса за поражението на Хилъри Клинтън. Но освен тях, и републиканците в значителна степен, поне по някои въпроси, активно се присъединяват към демократите. Това може да се обясни с избирането на несистемен човек, който намери път към сърцата на избирателите“, посочи Сергей …