Бизнес и Политика

Кои са най-добрите български фирми?

За шеста поредна година най-успешните български фирми ще се състезават за приза „Най-добра българска фирма на годината.“ Конкурсът е инициатива на Първа инвестиционна банка (ПИБ) и основната му мисия е да отличи българските компании, които се справят успешно със своя бизнес и предизвикателствата пред него. Идеята на проекта е да се поощри предприемачеството в България, като се отличат добрите идеи, практики и се мотивира иновативността на родните фирми.

Именно затова задължително условие за участие в конкурса е фирмите да са с български капитал, да се управляват от български мениджмънт и да имат създадена българска марка.
Категориите са четири: „Средни и големи фирми“, „Микро и малки фирми“, „Стартираща фирма“ и „Фирма на публиката“.

Кои бяха победителите миналата година?

В категорията „Микро и малка фирма“ през 2016 година приза взе Винарска изба ЛОГОДАЖ – производител на висококачествени вина от уникални български сортове грозде. Създадена през 1994 г. , избата е разположена в най-красивия и топъл български район – долината по поречието на река Струма в Югозападна България.

Това е край с богата и древна история, с хилядолетни традиции в лозарството и винопроизводството. Единствено в тази част на света се отглеждат уникалните български сортове Широка мелнишка лоза и Ранна мелнишка лоза. Именно тези сортове са в основата на иноватоционната…