Изкуство и Общество

ЕС изнерви британските министри

Преходният период за Великобритания по излизането й от ЕС може да продължи повече от две години. Това обяви британският финансов министър Филип Хамънд, цитиран от Politico.

Според него всички министри в британското правителство са разочаровани от бавния темп по воденето на преговорите с ЕС. Все пак министерският съвет стои зад идеите на премиера.

„Има място за гъвкавост. За това и премиерът отиде във Флоренция преди 10 дни. Целта беше да се отстранят пречките, които стоят между двете страни. Ние търсим вариант, с който да се предвижим напред. Ние сме наясно, че всеки министър може да бъде освободен. Транзитният период може да продължи по-дълго от очакваното. Ние сме готови да подкрепим нашата икономика, колкото е нужно през този период. Премиерът има нашата подкрепа в деликатните преговори с европейските партньори“, заяви Хамънд.

Британският външен министър Борис Джонсън вече заяви, че „преходният срок за преговори не може да е и със секунда по-дълъг.“ Според Хамънд това е било просто „украсено изказване“.