Изкуство и Общество

Стрелба и убити в центъра на Лас Вегас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-малко 20 човека са загинали, а още поне 100 са ранени при стрелба в световната столица на хазарта Лас Вегас, предава CNN.

Нападението е станало тази нощ в района на казино „Мандалей Бей“, по време на рок концерт.

На мястото работят полицейски части. Униформените са затворили част от булевард „Лас Вегас“ и междущатската магистрала 15. В резултат на нападението някои полети на международното летище „Маккарън“ са отклонени към съседни аерогари.

Един нападател е „обезвреден“, съобщи по-късно местната полицията. Издирват се един или повече заподозрени за стрелбата.

Според последната информация убиецът е стрелял с автомат от 32-ия етаж на хотел „Мандалей Бей“ по гъстата тълпа на концерта. Мъжът е застрелян от полицията скоро след като открил огън. Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо – нападателят е местен жител.

Властите смятат, че става дума за самотен стрелец, но полицията издирва Мери Лу Данли, която била с убиеца по време на атаката.

В Университетската болница в Лас Вегас са приети най-малко 100 души с огнестрелни рани. По данни на в. Hollywood Reporter ранените са най-малко 110 души. Поне 20 от тях са в критично състояние.

В социалните мрежи се появиха кадри, на които се вижда хора да бягат панически от мястото.

Video taken as multiple shots ring out at concert near @Mandal…