Спорт

Стоичков: Да дойдат да ме съдят в България!

Легендарният български футболист Христо Стоичков продължи конфронтацията си с испанския вицепремиер Сорая Сантамария, която пък го заплаши със съд. Камата отново се извини за намесата на сина ѝ, но определи самата Сантамария като „личност, която не става“.

„Мисля, че не е дошъл моментът, когато вицепрезидентът на Испания да излезе да каже, че Испания като държава си е свършила работата. Въпросът ми към въпросния вицепрезидент Сорая е кое е накарало да се малтретират хората в Каталуния. Кое я накара лично като управляващ да направи изявление, че испанското правителство си е свършило работата – да бият хората, да малтретират хората, които отиват да гласуват за референдум, които самите хора пожелаха. Не може да малтретираш мирните хора, които отиват да пуснат една бюлетина. Ако мислим, че това е правилният път, ние сме готови да минем по другия път, можем го. Но като човек, който 27 години е свързан с Барселона, естествено, че съм нагрубен, обиден и възмутен“, коментира Камата пред БНТ.

Христо Стоичков подчерта, че той не е имал лично отношение към вицепремиера Сорая, а острите му реплики са били насочени срещу отношението, което е демонстрирала спрямо каталунците.

„Тя на мен не ми е никаква, но отношението ѝ ме огорчи. И виждам, че това, което казах за нея, е че намесих сина ѝ, който е непълнолетен, за което се извиних. Детето няма никаква свързаност с тези събития, затова поднесох извиненията си за сина ѝ. Но тя ка…