Изкуство и Общество

Мъж се опита да се качи на самолет с експлозиви

Мъж на видима възраст от 20 години беше арестуван при опит да се качи на борда на самолет с експлозиви, съобщи „Ройтерс“.

На летище „Гьотеборг-Ландветер“ в Швеция младият мъж, който е германски гражданин, е бил задържан от силите за сигурност.

Според шведските служби мъжът е имал ацетанов пероксид в раницата си – взривно вещество, което може да предизвика големи щети. По случая се води разследване.

Полицейското присъствие на летището беше засилено. Част от терминала беше отцепена от специалните сили. Сапьори също бяха изпратени на място.

Не са ясни мотивите на младия мъж и дали е искал да извърши терористично нападение. Полицията не разкри повече подробности. Знае се единствено, че германският гражданин е планирал да се качи на борда на самолет, който е трябвало да отлети за друга европейска страна.

Мерките за сигурност в Швеция остават високи след серията терористични нападения в Европа през изминалите две години. Международното летище „Гьотеборг-Ландветер“ е едно от най-натоварените в Швеция.