Спорт

Наказаха клуба по плуване с деца-фантоми

Главният треньор в ПК „Бриз” Соня Стойчева е със спрени треньорски права за осем месеца. Решението е от 14 септември 2017 г. и е гласувано на редовно заседание на УС на Българска федерация по плувни спортове /БФПС/.

Според наложеното наказание, освен че са спрени временно треньорските права за осем месеца, на Соня Стойчева „се забранява да осъществява дейност водач на клубен отбор и треньор, да представя заявки и да участва в технически конференции, да извършва каквато и да е дейност, свързана със съответно състезание, на първенства, организирани и администрирани от БФПС”, се казва в решението.

Наказанието е наложено след разглеждане на случай за установено нарушение от ПК „Бриз”, свързано с подмяна на състезател в Държавното лично отборно първенство за деца в Благоевград /14-16 юли 2017 г./. Установена е съпричастност на клуба и длъжностни лица към извършеното нарушение.

Наказанието е по докладна на тричленно жури д’Апел, в състав Атанас Тодоров, – гл. ръководител, Кристиян Минковски – чл. на УС на БФПС и Любомир Ценков – гл. съдия, което обяви и обоснова решението си по случая. В официално писмо от 18 юли т.г. журито обяви за неправомерното участие на двама състезатели на ПК „Бриз” в ДЛОП в Благоевград. Единият бива дисквалифициран, а самоличността на другия така и не е била установена.

УС на БФПС налага и второ наказание на ПК „Бриз” – &bdquo…