Спорт

Сити готви бомба на трансферния пазар

Само преди няколко месеца ПСЖ разтърси пазара, плащайки на Барселона невижданите до момента 222 милиона евро за Неймар. Съвсем скоро каталунците могат отново да се превърнат в рекорден продавач по неволя, гръмна мадридският вестник „АС“. Според изданието Манчестър Сити е приготвил фантастичните 400 милиона евро за живата легенда на лидера в Ла Лига Лионел Меси.

„Гражданите“ са готови да излязат с бомбастичната оферта още през януари, ако Лео не удължи изтичащия на 30-и юни 2018 година договор. Аржентинецът се разбра с ръководството на Барселона за нов договор и новината беше обявена в началото на юли, но петкратният носител на Златната топка все още не е сложил официално своя подпис.

Според президента на „блаугранас“ Хосеп Мария Бартомеу новият договор на Меси е до 2021 година и има тежест, защото е парафиран от баща му. Според специалисти по спортно право обаче контрактът е нищожен без подписа на самия футболист.

Според „АС“ от Манчестър Сити следят внимателно ситуацията и при отказ на Лео да преподпише, клубът е готов да плати умопомрачителната сума. Твърди се, че „гражданите“ са провели „сериозни разговори с близки на футболиста“.

Новината на мадридския вестник до голяма степен е лишена от логика, тъй като не изглежда разумно Сити да плаща въпросната сума за футболист, чийто договор изтича само след шест месеца. В същото време обаче подобна сделка би била огромен мар…