Спорт

Григор Димитров премина през нов противник

Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в Шанхай, след като се наложи над американеца Сам Куери с 6:3, 7:6 (3). Срещата продължи един час и 22 минути.

Григор имаше надмощие в първия сет, който се реши благодарение на един пробив и завърши за 34 минути. Втората част беше изключително оспорвана и мина през бърза размяна на пробиви в началото, но в крайна сметка се стигна до тайбрек, който българинът спечели.

На четвъртфиналите Григор Димитров и всичките му фенове чакат нов сблъсък с Рафаел Надал, който победи хасковлията преди седмица на полуфинала в Пекин. Преди това обаче испанският тенисист трябва да спечели мача си срещу Фабио Фонини по-късно днес.

Първи сет
Срещата започна с размяна на спечелени геймове при собствен сервис. Ключовият момент дойде в четвъртия гейм, когато Григор Димитров направи пробив при първата си възможност в мача. След това двамата продължиха да печелят своите подавания. В осмия гейм Димитров пропиля три сетбола, а Куери спечели своя сервис гейм, за да намали на 3:5. Григор обаче не изпусна възможността при собственото си подаване и при първия сетбол в него приключи частта – 6:3.

Втори сет
Тази част започна с предимство на Куери, който спечели подаването си, а във втория гейм проби сервиса на Григор. Димитров отговори веднага и върна пробива, а след това спечели подаването си, за да изравни резултата. Двамата печелеха своите подавания до края, като нито един от т…