Изкуство и Общество

Жена в центъра на секс скандал в британския флот

Млада жена стои в основата на секс скандал, разтърсил британските военноморски сили, съобщи британското издание The Sun. 20-годишната Ребека Едуардс, работеща като инженер по оръжейните системи, е имала връзка с капитана на атомната подводница HMS Vigilant.

Аферата разтърси британския флот и вече „потопи“ кариерите на няколко души. Младата красавица е имала любовна връзка с 41-годишния капитан на подводницата Стюарт Армстронг.

Вторият в командването също е имал афера, но с друга жена. Подобни отношения са забранени във флота. Започнато е разследване по случая, посочват медиите на Острова.

Ребека Едуардс, завършила в Бристолския университет, е била отстранена от длъжност. Капитанът на подводницата е мишена на разследване на специална комисия към военното ведомство, а с уволнение са заплашени още петима членове на екипажа.

Подводницата HMS Vigilant е плавала на мисия в северната част на Атлантическия океан, когато са започнали сексуалните отношения на борда й. Връзката на 20-годишната Ребека Едуардс и капитана е предизвикала възмущение и военнослужещи са разкрили отношенията между двамата.