България Север

Кметът внася жалба в Административния съд по повод избора на управител на ДКЦ ІІІ

„Председателският съвет на местния парламент е решил, че стои над закона и е взел решение, че няма да обсъжда ветото ми относно конкурса за възлагане на управление на ДКЦ ІІІ в Плевен.” Това обяви кметът Спартански по повод отказа на съветниците да проведат извънредно заседание за разглеждане на ветото. Вместо това те възлагат на кмета да проведе всички необходими действия за провеждане на нов конкурс за управител на здравното заведение.
„Упълномощават ме да извършвам неща, които не са моя работа и нямам такива правомощия. Това е поредното решение на Общинския съвет, което ще отиде в Административния съд. След като не са решили да преразгледат решението, както повелява законът, аз имам правомощия да отнасям въпроса в АС – Плевен по законосъобразност”, категоричен е кметът. Според него е направен един абсолютно прозрачен и законен избор на управител на ДКЦ ІІІ, а местният парламент се опитва да му вменява задължения, които няма по закон.

Материалът Кметът внася жалба в Административния съд по повод избора на управител на ДКЦ ІІІ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.