Изкуство и Общество

Тръмп се забърка в нов грандиозен скандал (СНИМКИ)

Американският президент Доналд Тръмп се оказа въвлечен в нова полемика, отричайки да е казал на вдовицата на войник, загинал в битка, че съпругът й „е знаел с какво се захваща“, както съобщи конгресмен от Демократическата партия.

В началото на месеца 25-годишният Ла Дейвид Джонсън загина при засада в Нигер. Тялото му пристигна вчера на летището в Маями. Отиващата да посрещне ковчега вдовица Майешя Джонсън, бременна с трето дете, е получила телефонното обаждане, докато се е намирала в колата, съобщава Фредерика Уилсън от Камарата на представителите.

„Не чух целия разговор, но го чух да казва: „Предполагам, че е знаел с какво се захваща. Но предполагам, че въпреки това боли“, заяви Уилсън пред CNN. „Този човек е болен. Има сърце от камък и не усеща жалост или състрадание към никого“, изрази тя възмущението си пред медиите зад Океана.

„Конгресменът от Демократическата партия си е измислила изцяло какво казах на вдовицата на войник, загинал при бойни действия (и имам доказателство). Тъжно!“, отговори Тръмп в любимия Тwitter.

Democrat Congresswoman totally fabricated what I said to the wife of a soldier who died in action (and I have proof). Sad!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 октомври 2017 г.

В официалното изявление на Белия дом се казва, че президентът е изказал съболезнования и е заявил, че саможертвата няма да бъде забравена.