Бизнес и Политика

Русия се интересува от българския пазар

Руските компании се интересуват от българския пазар и искат да направят съвместни предприятия. Това заяви вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация Владимир Падалко.

Той участва в Българо-руския инвестиционен форум, който е организиран от Българската търговско – промишлена палата (БТПП).

Над 100 представители на българския бизнес участваха в Българо – руския инвестиционен форум, който се провежда в сградата на Българската търговско – промишлена палата в София, съобщиха от БТПП.

На откриването бяха заместник – министърът на икономиката Александър Манолев, посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българо – руската търговско-промишлена палата Георги Минчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Нашите съвместни отношения са в подем, отбеляза Падалко. През миналата година в България почиваха над 500 000 руснаци, които похарчиха тук над $128 млн.. Радваме се на тази активност, защото към 3.5 млрд.евро са инвестирани в България от руски компании, начело, разбира се е „Лукойл”, а на второ място е „Газпром”, припомни Падалко. Сега работим с руските региони, а бъдещето на пазара ще зависи от това какъв достъп на потребителите осигуряваме до качествени стоки.

През първо…