Спорт

Повярва ли българинът на Кубрат Пулев?

Боксът е тежък спорт. За него се изисква както здраво тяло, така и психическа устойчивост. Да си сред най-добрите в света е постижение, което малцина са успявали да достигнат. Около върха на боксовата пирамида стои и един българин – Кубрат Пулев. Въпреки, че често е критикуван от знайни и незнайни специалисти, Кобрата е там и това е факт.

Българският боксьор се препъна на последното стъпало преди да стане световен господар на бокса. Това се случи срещу Владимир Кличко, но няма да влизаме в подробности около онзи мач – всичко вече е казано. И когато всички отписаха Кобрата, за когото се твърдеше, че е свършен в бокса, той успя отново да достигне до последното стъпало. Този път опонентът като че ли е доста по-сериозен – британската машина Антъни Джошуа.

За съжаление обаче, Пулев се контузи. Направи го 11 дни преди съдбоносния мач в Кардиф, Уелс. И естествено, в българското пространство тръгнаха какви ли не теории за контузията на Кобрата. От нежелание за бой, заради страх, през номера тип „Кличко“, до „Кобрата е свършен“. Ние, от Факти.бг, попитахме: „Симулира ли контузията си Кубрат Пулев?“. И ето какъв отговор дадохте Вие:

Болшинството от хората, гласували в анкетата, вярват на Кубрат Пулев. Цели 34% са гласували, че Кобрата е наистина контузен и смятат, че българският боксьор не симулира. 28% от анкетираните заявяват, че Пулев се е стреснал от мощта на Джошуа и затова не иска да се бие срещу американец…