Изкуство и Общество

Президентът на Татарстан посрещна българска делегация

Историческото посещение на българска делегация в Татарстан, водена от посланика на България в Руската Федерация Бойко Коцев, започна със среща с президента на републиката Рустам Минниханов .

На 26 октомври 2017 г. посланик Коцев проведе среща с президента Минниханов в рамките на посещение на българския посланик, начело на бизнес делегация в Република Татарстан.

По време на разговорите двете страни се обединиха около мнението, че съществуват много добри перспективи за развитие на сътрудничеството между България и Татарстан с голям нереализиран потенциал.

Посланик Коцев посочи, че целта на визитата е да се установи диалог и да се даде определен тласък на сътрудничеството в областта на търговско-икономическите отношения, инвестициите, промишленото коопериране, туризма, образованието и културата.

«Българската страна има интерес от разширяване присъствието на българска продукция на пазара на Татарстан – хранителни стоки, козметика и парфюмерия, вина, битова химия, продукти на леката промишленост», посочи българският посланик. Беше обсъдена възможността за откриване на български търговски център в Казан, както и за навлизане на българските продукти в регионалните търговски вериги. В хода на разговорите бяха представени привлекателните инвестиционни възможности на България.

Президентът Минниханов отбеляза, че двете страни са свързани с обща история и култура, които биха способствали за развитието на двустранното взаимо…