Спорт

Джошуа: Наистина се изплаших във втория рунд

Британският боксьор Антъни Джошуа коментира победата си над Карлос Такам, с която защити световните си титли в свръхтежката категория на професионалния бокс. Феновете обаче не останаха доволни от решението на съдията Фил Едуардс да прекрати мача в десетия рунд. По това време Джошуа имаше пълно надмощие в мача, но Такам стоеше на краката си.

“Беше хубава битка, докато съдията не реши да я спре. Нямам работа да коментирам съдийските решения, моята работа е срещу съперника ми. Нямам влияние върху решенията. Разберете, че не излизам на ринга, за да ми даде съдията победа с такова решение – излизам на ринга за битка, за нокаут, а и със сигурност феновете искаха да видят Такам в безсъзнание, такова решение не ми трябва”, заяви Джошуа.

„Уплаших се във втория рунд, когато той ме удари с глава в носа, защото можеше да има счупване. Представете си каква трагедия можеше да се случи, ако не можех да дишам и изгубех инициативата?! Трябва да поддържаш контрол в такива ситуации. Когато се залагат титли, имам задължения като шампион“, допълни британският боксьор.

„Първо ще отида на специалист, за да види какво се случи с носа. Искам добре да оздравее. Желанието ми е да продължа да се бия във Великобритания. Било то в Лондон, Кардиф, Шотландия или Ирландия. Такам влизаше малко като Ивендър Холифийлд – с главата напред. Не трябваше да показвам слабост, защото реферът можеше да прекрати двубоя,“ призна Антъни Джошуа.