Спорт

Лудогорец победи Левски в нервен мач

Лудогорец почти отказа Левски от борбата за титлата. Шампионите надделяха с 2:0 на своя стадион с 2:0 в дербито на 14 кръг на Първа лига и вече имат 11 точки аванс пред столичани. Вторият ЦСКА пък изостава от разградчани с 5 точки.

Върджил Мисиджан и Вандерсон бяха точни в началото на двете полувреме, а треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо бе изгонен от съдията Волен Чинков след бурно оспорване на отменен гол на Пластун.

Лудогорец започна по-активно мача и в първите 10 минути Левски почти не напусна своето поле. В 12-ата минута „сините“ опитаха атака, но загубиха топката и се стигна до контра за домакините. Топката попадна във Върджил Мисиджан, който си нагласи добре кълбото и с техничен удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове за Митрев – 1:0 за „зелените“.

Играчите на Делио Роси отвърнаха с опасна атака, при която Обертан нахлу на скорост в наказателното поле на Лудогорец, пусна добре към Буш, но ударът на румънеца мина на сантиметри покрай вратата.

На терена стана горещо в 31-ата минута, когато попадение на Лудогорец бе правилно отменено. Това обаче не се хареса на треньора Димитър Димитров-Херо, който бурно оспорва решението на Волен Чинков и бе пратен на трибуните.

Самият гол бе дело на Пластун, който стреля след удар на Анисе и рикошет. Повторенията обаче показаха, че украинецът действително е в засада. Според правилото – между вратата и футболиста, който получава топ…