Изкуство и Общество

Тръмп с бясна атака срещу Клинтън

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново атакува Хилари Клинтън, относно обвиненията срещу неговата кампания за връзки с Русия, съобщи Би Би Си.

Това става на фона на информациите, че днес ще бъде извършен първият арест по обвиненията за руска намеса. Демократическата партия, чийто кандидат за президент беше Клинтън, твърди, че руски хакери са стигнали до партийна информация, която в последствие е била направена публична.

Според Тръмп обвиненията са „лицемерни“ и представляват „лов на вещици“.

„Никога не съм виждал такова единение и гняв сред републиканците заради липсата на разследване срещу Клинтън за Фалшивото досие“, пише Тръмп в Twitter във връзка с публикациите, че за досието, свързващо го с Русия е платено от щаба на Клинтън.

Той отправи и атаки срещу демократите, относно съмненията за руска намеса по сделка за даването на контрол на голяма част от американския уран на руски компании по времето на президента Обама.

Тръмп заяви, че бившият директор на ФБР Джеймс Коми е покровителствал Клинтън, за да се занимава с „несъществуващ и измислен сговор“.

Опоненти на президента го обвиниха, че той се опитва да отклони вниманието от себе си и да го насочи към бившия държавен секретар.

Тръмп отрича каквито и да е връзки на неговата кампания с Русия.