Изкуство и Общество

Призраци и таласъми щурмуваха Белия дом (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се маскира като себе си, включително с характерната за него червена вратовръзка, за първия си Хелоуин в Белия дом, съобщава Reuters.

Тръмп и първата дама Мелания поздравиха някои от 6-те хиляди деца и възрастни, които бяха поканени в Белия дом за традиционното празненство в навечерието на Хелоуин. Деца от над 20 училища от окръг Колумбия и щатите Мериленд и Вирджиния, както и семейства на военни и членове на организации на местната общност, присъстваха на празненството на Южната морава.

Призрачна музика се носеше от високоговорители, а машини изпускаха мъгла. Тикви, издълбани с образите на бивши президенти, украсиха южния вход на Белия дом. Черни паяци увиснаха от паяжини между колоните на входа, а на козирката бе поставен надпис „Хелоуин в Белия дом 2017“.

Доналд Тръмп и първата дама, която бе облечена с дълго палто в хладното време, посрещнаха динозаври, спортисти, полицаи, скелети и други страшилища.

По традиция на Хелоуин децата обикалят домовете и искат лакомства с предупреждението, че ако не получат такива, ще последва „номер“. От Белия дом те си тръгнаха с индивидуални подаръчни торбички с президентски бонбони, домашни курабии и други сладки изкушения.

Тръмп и съпругата му си поговориха с гостите, а президентът дори позира за снимка с някои от тях.

Хелоуин се празнува в Белия дом от средата на 20-и век. За първи път Мейми Айзе…