Изкуство и Общество

Лондон: Има руска намеса в изборите в САЩ

Британският премиер Тереза Мей заяви, че приема сериозно съобщенията за руска намеса в избори в други страни, след като САЩ започнаха разследване за намеса на Русия в миналогодишните президентски избори, предаде Reuters.

Британската избирателна комисия заяви, че е започнала разследване на финансирането на кампанията за напускане на ЕС преди референдума за Брекзит миналата година.

„Гледаме много сериозно на проблема за руска намеса или руски опити за намеса в изборния процес, или в демократичните процеси на която и да е страна“, заяви Мей пред парламента в Лондон. „Бихме подходили по същия начин към която и да е страна, която се намесва или опитва да се намеси в избори“, добави тя.

Премиерът увери, че Лондон работи заедно с Вашингтон и ако се налага, е готов да сътрудничи на американския специален прокурор Робърт Мълър, който разследва твърденията, че Москва се е намесвала в миналогодишните президентски избори в САЩ.

По-рано руският заместник-външен министър Сергей Рябков заяви, че Вашингтон не разполага с доказателства за предполагаема руска намеса. В противен случай те щяха да са вече известни, смята дипломатът.