Бизнес и Политика

Изложението Месомания разкрива тайната на месните продукти

Най-голямото бизнес събитие в София – изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще съберат на едно място хранително-вкусовия бранш от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.

Фермерско зряло говеждо месо – само за ценители

Eдин от акцентите на тазгодишното издание на МЕСОМАНИЯ е фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб. Месото от предварително подбрани животни се полага в камера за зреене за период от 14 до 60 дни, при които достига до различни етапи на зреене и подобрява вкусовите си качества. Фермерското зряло месо е наситено с аминокиселини и колаген, което го прави нежно, крехко и лесно за храносмилане и усвояване от организма.

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси ще бъдат представени на изложението. „Луканковият меч“ е един от новите продукти, създаден от екип технолози, провокирани от историческото минало на Тракийския регион. Продуктът е произведен от едро кълцано свинско месо с класически подправки, характерни за района на Беломорска Тракия.

Луканката, бабекът и веселяшката броеница – вкусовете на България

Панагюрската луканка e традиционен месен продукт, отличаващ се със специфични рецептура, метод на сушене и пресоване, форма, аромат, вкус и консистенция. За приготвянето му с…