България Север

Красимир Тодоров стана носител на наградата „Св. Пимен Зограф”

Тазгодишният носител на наградата на представителството на СБХ – Плевен, носеща името на светеца покровител на художниците Пимен Заграф, е Красимир Тодоров. Наградата му беше връчена по време на откриването на традиционната изложба. Тази година тя е малко по-различна, защото отразява и друга голяма годишнина, която плевенското дружество на изящниците празнува – 70 години от неговото основаване.

Представителната изложба „Плевенски художници – 70 години творчески живот“, която беше показана и в столичната галерия на „Шипка” 6, представя 116 автори със 226 творби – живопис, графика, скулптура, керамика, текстил, приложна графика… Тя може да се види в просторните зали на ХГ „Илия Бешков“.

„Благодаря на всички колеги и им пожелавам здраве. Нека отново се срещнем тук на 100-годишнината на Дружеството”, каза просълзеният творец. Наградата му беше връчена от зам.-кмета Милен Яков.

Поздрав към творците отправи председателят на ОбС Мартин Митев. За празничното настроение допринесоха изпълненията на Общински хор „Гена Димитрова“.

За годишнината на Плевенското дружество на художниците със съдействието на Община Плевен е издаден луксозен каталог.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът Красимир Тодоров стана носител на наградата „Св. Пимен Зограф” е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.