Бизнес и Политика

Във Велинград хотелиери и земеделци се обединиха

По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград беше проведена работна среща между кметове на кметства от общината. На срещата присъстваха и кметът на Община Ракитово Костадин Холянов и заместник-кметът на община Батак инж. Георги Харизанов.

Основната цел на срещата бе да се намери механизъм и законова форма за стимулиране на интегрираното развитие на туризма със селското стопанство. Пред присъстващите к-р Коев заяви, че сред приоритетите в неговото управление попада и подпомагане на производителите.

„Тази среща бе планувана от много време и се радвам, че все пак стигнахме до нейното провеждане. Аз знам, че продукцията, която се произвежда в нашия край е екологично чиста и предпочитана за мнозина, но съм наясно и с това, че законово на този етап тя трудно намира място в нашите хотели. Не защото хотелиерите не искат да я предложат на своите гости, а защото има законови спънки това да се случи. Затова и инициирам тази среща, за да може да намерим начина това да се случи. Да намерим начина да покажем на повече хора Велинград не само като туристическа, но и като екологично чиста дестинация“, заяви д-р Коев.

Представителите на туристическия бранш също декларираха своето желание да изкупуват качествена и екологично чиста продукция. Дори бе предложено да се намери правната форма за организирането на базар на продукти произведени в Западни Родопи. Място, на което все…