България Север, Спорт

„Спартак“ отново без победа в Националната баскетболна лига

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха с 81-102 (21-35; 11-31; 28-24; 21-12) от „Балкан“ (Ботевград) в среща от 5-ия кръг в Националната баскетболна лига, като плевенчани продължават да нямат победа в първенството.

Баскетболистите на Александър Дяковски започнаха по-уверено мача и имаха леко предимство в началните минути. Постепенно обаче гостите започнаха да влизат в ритъм и след серия от 19-3 дръпнаха напред в резултата. Те поддържаха разликата в своя полза и след десет минути игра водеха с 35-21. Подемът в играта на Балкан продължи и през втория период. Тимът много бързо увеличи аванса си, който на почивката достигна внушителните 34 точки.

Спартак Плевен оказа по-сериозна съпротива след паузата, но не успя да свали разликата под 24 точки. Балкан продължи да поддържа комфортен аванс и преди решителните десет минути водеше с 90-60. В последната част домакините успяха да стопят част от изоставането си, но нямаха сили за пълен обрат.

Над всички за Спартак Плевен бе бившият играч на Балкан Николай Маринов, който вкара 24 точки (6 тройки). Седрик Боуен се отчете с 15, 14 има Ивко Ивков, а по 10 добавиха Константин Коев и Герасим Николов.

В следващия кръг „Спартак“ (Плевен) гостува на „Лукойл“ (Академик).

Материалът „Спартак“ отново без победа в Националната баскетболна лига е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.