Изкуство и Общество

Младеж се напи и поиска официално Гренландия от Дания

23-годишният Джо въобще не е знаел къде се намира, когато се е напил в бар. Младежът решил, че Гренландия трябва да стане негова собственост, затова изпратил съответното писмо до външното министерство на Дания.

Забравяйки за инцидента, на следващата сутрин той получил официален отговор от чиновниците. Джо жадувал за власт, но, както сам той признава, диапазонът на неговите мисли в пияно състояние не е достатъчно широк. Поредния пиянски петък той отново прекарал в бар, размишлявайки, коя територия той да покори, пише Блиц.

Младежът си избрал Гренландия – автономна територия, подчинена на Дания. Защо? Той самият не знае, но цяла вечер го безпокоил въпросът, дали датчаните използват пълноценно своята морска територия. За нещастие, той започнал да анализира и достигнал до извода, че правителството на Дания нерационално използва тази територия.

„Поразмърдах мозъка си и реших, че този гигантски остров не носи достатъчно доходи на Дания. Тогава измислих, че би било учтиво, не, даже щедро от моя страна да поема управлението му. Имам предвид, да им махна този товар от раменете“, обяснява Джо.

Идеята толкова се закоренила в съзнанието на Джо, че той написал писмо до министерството на външните работи на Дания с молбата тази област да бъде предадена на него. В писмото пишело:

„Добър ден на всички! Казвам се Джо, на 23 години съм. Мой приятел и аз си търсим страна. Няма да ви отнемам много време и ще ви направя услуга, за…