Изкуство и Общество

Секс и корупция в американския флот

Мащабно разследване за корупция тече в американските военноморски сили. В дъното на скандала стоят и големи купони, проститутки и скъпи хотели, пише „Вашингтон поуст“.

Малайзийският предприемач Глен Франсис, известен като „Тлъстия Ленард“, е осигурявал забавления на високопоставени военни във флота. В замяна е искал класифицирана информация, която да му помогне да спечели доходоносен договор с американския флот.

Повече от 60 адмирали от военноморските сили са разследвани, както и стотици други служещи във флота на Съединените американски щати, посочва изданието. Разследването е с огромни размери и предизвика смут във въоръжените сили.

18 души вече са се признали за виновни в нарушаване на военните норми и етични правила на флота. Богатият малайзийски бизнесмен е правил скъпи подаръци на моряците, включително часовници за по $25 000, нощувки в луксозни хотели и оргии с елитни проститутки.

Самият Глен Франсис призна вината си през 2015 година – тогава той заяви, че се е опитвал по този начин да се добере до голяма сделка за сътрудничество с американски флот. До този момент обаче не беше ясно колко големи всъщност са размерите на корупционната схема.