Изкуство и Общество

САЩ и Китай в приятелство за милиарди

Доналд Тръмп е сключил сделки за $ 250 млрд. по време на посещението си в Китай, съобщи „Блумбърг“.

Тръмп изрази задоволство от това, че тези споразумения ще открият нови работни места в страната. Самият той отправи топли думи към китайския държавен глава Си Дзинпин, относно неговите усилия за ограничаването на ядрената програма на Северна Корея.

„Нормално е САЩ и Китай да изграждат взаимоотношения. Сега обаче Китай е глобална бизнес сила. Китай може много бързо и лесно да разреши въпроса със Северна Корея. Кой може да упрекне една страна, че взима преимущество пред друга страна за доброто на своите съграждани. Сега ние правим това честно и ще е страхотно и за двете страни“, заяви Тръмп.

„За мен има решение на въпроса със Северна Корея и ние ще го намерим. За Китай сътрудничеството е единственият възможен път. Тази стратегия, в която всички печелят, ще ни отведе към по-добро бъдеще. Визитата на президента Тръмп беше наистина успешна. Това е историческо събитие“, заяви китайският президент Си Дзинпин.

Той допълни, че двамата са начертали план за развитието на отношенията между двете държави. Според него това ще е за добро за всички страни по света.