България Север

Ивета Петрова с първа награда от Международен конкурс в Букурещ

Ивета Петрова от Габрово бе отличена с първа награда на Международния конкурс за театър, музика и танц ,,Neghinita”. Осмото издание на фестивала се проведа в младежката столица за 2017 на Румъния, град Бакъу.

120 участници от Русия, Армения, Узбекистан,Молдова, Румъния, Татарстан и България си оспорваха наградите в конкурса, а домакин на техните изпълнения бе театър „Баковия“. Певците бяха разпределени в 8 категории от 4 до 18-годишна възраст.

Отличен дебют на международна сцена извън България, направи гласовитата Ивета Петрова, солистка на ВФ,, Upstrteam Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова. Тя впечатли публика и жури не само с красота, но и с ярко запомнящо се изпълнение на своята конкурсна песен ,, Feeling good”, популярен хит във версия на Адам Ламбърт.

Журито единодушно й присъди първо място в най- голямата възрастова група 16- 18
години. Ивета получи и покана за участие в Международния фестивал в гр. Сибиу
,, HermannstadteFest”през 2018г.

В журито на конкурса в Бакъу участваха звезди от Румънската Евровизия: Михай Александру- композитор и председател на журито, Алекс Флореа -хип- хоп изпълнител, Богдан Драгомир- журналист от радио „Румъния“, поп звездата Николета Матей – НИКО, композиторът Клаудиу Булете, тийн звездите Дария Танасъ и Алесия Попа, Симеон Леманов- певец от Русия, Румяна
Начева – Директор на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ – Велико Търново.

„Много сме впечатлени от големия гала- концерт и участието на звездите Нико и Алекс, които пяха и с певци от конкурса, както и уникалните изпълнения на лауреатите от танцовия конкурс, със силни хореографии и екзотични костюми. Но най- много се радвам за успешното представяне на българските участници – Ивета Петрова от Габрово и Лилия Ангеличева от Велико Търново!”, сподели г-жа Начева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730