Спорт

Топ 50: Бисерите на Димитър Пенев

Димитър Пенев е легенда, институция в българския футбол. Велик като футболист, още повече като треньор. Заслужено беше избран за наставник №1 у нас за XX век. Стратега от Мировяне е уникален и неповторим, когато започне да говори. Бисерите му остават в историята. Насладете се на 50 от тях, събрани от „Топспорт“:

1. Тая репортерка уж мене питаше, а все към играчите зяпаше. Ако знае началникът й как се оглежда, ще я изгони. Там нямат ли мъже в тия вестници?!

2. Криза имало… Каква криза – днеска един в магазина напълни 2-3 големи кошници. На продавачката и се схванаха ръцете да му брои парите.

3. На корнера няма да стоите на едно място и да си бъркате в носовете. Движете се, движете се, гледайте си играча накъде отива, не го изпускайте.

4. С олио ли ви мазаха за тоя календар? Приличате на пехливани. Ние, дъртите, ако се бяхме съблекли, жените щяха да ни изгонят.

5. Интер…нет, Милан… нет, какви са тия щуротии?! Аз само вестници чета. Как ги вкарват тия работи в тия екрани, не знам! Това е за младите, не за стар човек като мен.

6. Митал, Питал, това е – няма пари! Какъв началник ни е тоя, като никакъв не се е вясвал. Аз, ей сега, ако го срещна на улицата, няма да го позная. Помня само, че беше едно мургаво и ниско, друго не помня…

7. Джиесемът ми се повреди – аз натискам копчетата, той пее. Егати техниката!

8. Тоя не може да пие. Обърна една водка и взе да кудкудяка.

9….