База Данни Картини

Цветомир Паунов: Силният обединител Борисов с авторитет буди завист и ревност у Корнелия Нинова, за да атакува ГЕРБ с вот на недоверие

Цветомир Паунов: Силният обединител Борисов с авторитет буди завист и ревност у Корнелия Нинова, за да атакува ГЕРБ с вот на недоверие

 

 

 

Цветомир Паунов, секретар на ПП ГЕРБ и областен координатор на София, в разговор с Илиана Беновска в предаването “Беновска пита” по Радио К2 и Канал 3 коментира следните теми:

 

 

Политиката на ГЕРБ и Бойко Борисов

 

“Как е център-нападателят на Вашата партия – Бойко Борисов”, попита Беновска.

 

Цветомир Паунов заяви, че премиерът Борисов е в отлична здравословна и физическа форма. Доказателствата за това има много във вътрешнополитически и международен план. Борисов на базата на сво авторитет и политики позволи България  да се превърне в реален европейски лидер, който може да обединява различните позиции на Балканите. Балканите са труден регион с тежка история. Борисов успява да обединява и да гледа дългосрочно в европейските процеси, което се признава от големите лидери в ЕС.

 

 

Корнелия Нинова и БСП

 

Поведението на Корнелия Нинова освен безсилие изразява и ревност. БСП има много дълбоки исторически комплекси и обремененост, заради своята нереформираност и невъзможност да се превърне в европейска социалистическа партия. ПЕС начело със Сергей Станишев, който е емблематичен лидер на БСП, постоянно губи избори в Европа. БСП изпусна момента да се превърне в модерна социална партия, счита Цветомир Паунов. Той допълни, че силният Борисов, обединител с авторитет, събужда ревност и завист. Това е причината за вота на недоверие.

 

Вот на недоверие

 

“Страх ли ви е от вота на недоверие”, попита Беновска. 

 

Цветомир Паунов отговори, че ГЕРБ не се страхува от вота на недоверие. Опозицията не може да намери разумни доводи, затова пуска димки в публичното пространство. Няма конкретика в мотивите на опозицията за вот на недоверие. Всяка една парламентарно представена политическа партия има право да води собствена политика. По отношение на ДПС, Цветомир Паунов коментира, че е имало много случаи, в които важни закони за държавата, внесени от ГЕРБ, са били подкрепяни от ДПС.

 

 

Законопроектът срещу вторичното разграбване на КТБ, внесен от Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид.

 

ГЕРБ ще реши как да гласува в пленарна зала по този закон, отсвири Цветомир Паунов. “Основните политически субекти, които бяха овластени и които направиха приватизацията в България са БСП и правителството на Иван Костов. Корнелия Нинова е участвала в управление на БСП, но е подпомагала и дейността на кабинета на Иван Костов”, посочи Паунов.

 

 

Предстоящият партиен форум на ГЕРБ на 26 ноември

 

ИК на ГЕРБ има политическо решение, което ще се проведе на 26 ноември да се гласува декларация, която казва, че ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП.

 

 

Президентът Румен Радев

 

Нито един демократично избран президент досега не си е позволявал още в началото на мандата да се държи провокативно и да провокира нарочен сблъсък между институциите, заяви Цветомир Паунов. “ Недопустимо е по отношение на самолетите Румен Радев да се изживява като командир на поделение, а не като български президент”, посочи той.

 

“Защо политическите партии, които са загубили изборите не могат да се примирят, че на власт е партията, която е спечелила и ще се изпълнява нейната програма”, попита Беновска и подари клубната тениска на предаването с въпроса “Защо?”.

 

“В политиката, освен да печелиш, трябва да умееш и да губиш. А причините да търсиш у себе си и собствената си партия, а не някъде навън”, отговори Паунов. Той подари на предаването “Книга за политиката” с послания за по-добро общество и по-добри ценности. Така завърши разговорът между Илиана Беновска и Цветомир Паунов в предаването “Беновска пита” по Радио К2 и Канал 3 на 12 ноември 2017 година.