България Север

Още двама „напълниха пиперката“ и се метнаха да карат

снимка: Цветомира Иванова, Архив

Бързи полицейски производства са образувани срещу двама водачи, 22-годишен габровец и 24-годишен тревненец, шофирали под въздействието на наркотични вещества, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По-младият от двамата нарушители бил хванат зад волана, надрусан с три вида наркотици – пико, амфетамин и марихуана. 22-годишният младеж от Габрово бил установен в малките часове в неделя, около 02.25 часа.

Полицейски екип, патрулиращ в района на ул.“Тиха“ в Габрово, забелязали шофьор на лек автомобил „Опел“, със съмнително поведение на пътя. Те веднага подали знак на водача да спре немския автомобил.

Младежът се намирал във видимо неадекватно състояние, което наложило да бъде изпробван за наркотични вещества. Той дал положителна проба за употребата на канабис, амфетамин и метамфетамин.

24-годишният му колега от Славейковия град по нищо не отстъпвал на габровеца. Той бил спипан ден по-късно, в понеделник, около 10.50 ч., на пътя между Трявна и село Царева ливада, да управлява „БМВ“. Шофьорът се „отчел“ с положителен резултат на марихуана и пико.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

По отношение на престъпленията, свързани с наркотици, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР информират още, че 18-годишен габровец е бил арестуван, заради притежание на канабис.

Белезниците около ръцете му щракнали в неделя вечерта, около 21.00 ч., в района на ул. „Зелена ливада“ в Габрово, след като полицейски служители извършили проверка. В джоб на дрехата му те намерили свивка със суха листна маса, реагираща на марихуана.

Наркотичното вещество било иззето, а младежът задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730