MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | ИмейлиПсихолози Ресторанти

MOVE.BG и Google отключват дигиталния потенциал на България и Европа

  • MOVE.BG и Google отключват дигиталния потенциал на България и Европа
  • MOVE.BG и Google отключват дигиталния потенциал на България и Европа
  • MOVE.BG и Google отключват дигиталния потенциал на България и Европа

MOVE.BG, в партньорство с Google, организира за първи път в страната ни международна конференция, посветена на ролята на България в цифровата трансформация на Европа. Конференцията „EDIT4Tomorrow“ ще се проведе в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и ще се състои на 23 ноември 2017 г. в София. Форумът е инициатива в рамките на програмата за дигитално развитие EDIT и е организирана в партньорство с Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и Представителството на Европейската комисия в България.
МОVE.BG ще събере на едно място български, регионални и европейски компании, предприемачи, неправителствени организации, представители на най-високо ниво от българската държава и ЕК, за да обсъдят рамката на дигиталната трансформация на България и Европа. Конференцията ще се превърне в платформа за дискусии на високо равнище за приоритетите на българското председателство свързани с инициативата за европейския цифров единен пазар. Също така, ще представи заедно с българската визия, тези на естонското и австрийското председателство за развитието на цифровата икономика на страните от ЕС, в така наречения „трио“ формат.
„Българското председателство на Съвета на ЕС дава уникална възможност страната ни да демонстрира своите възможности, знания и капацитет да бъде един от двигателите на регионалната и европейската цифрова икономика. Това е шанс за България да допринесе активно с конкретни инициативи в дигиталната програма на Европа. Убедена съм, че предстоящата конференция EDIT4Tomorrow ще бъде ключова платформа за обединение на тези усилия. „, каза Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и инициатор на EDIT.
Специален гост и един от водещите лектори на форума ще бъде Мат Бритин, президент на Google за Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА). Бритин се присъединява към Google през 2007 г., а две години по-късно става управляващ директор на Google за Великобритания. През 2011 г. той е повишен във вицепрезидент на Google за Северна и Централна Европа и заема тази позиция до 2014 г. когато става президент на Google за EMEA.
Интернет е в основата на икономическия растеж на съвременния свят, Google инвестира в подпомагане на фирми, предприемачи, разработчици и студенти да успяват чрез онлайн средата. През последните две години Google обучи над 3 милиона души в цяла Европа на цифрови умения и работи за създаването на повече такива програми и възможности за много страни, включително и България.

Original

Споделете

PinIt