Изкуство и Общество

Северна Корея изоставя ракетите? (СНИМКИ)

Севернокорейските медии разпространиха снимки на държавния ръководител Ким Чен-ун от негово посещение в завод за трактори, предаде Reuters.

На тях той прави обиколка на фабриката, след което тества трактор и се смее заедно с работници. Това са поредните снимки през последните месеци, показващи как Ким посещава заводи от различни отрасли.

С оглед на показаните от севернокорейските медии изображения изглежда Ким временно е загърбил ракетната програма, поставяйки акцент върху икономиката. Това става в контекста на неговите усилия да си осигури вътрешна подкрепа в Северна Корея, изпълнявайки своите обещания да развива икономиката успоредно с ядрената програма, както и да вдъхне увереност на гражданите в условията на международни санкции.

Между 21 юни и 20 септември Ким не е присъствал на нито едно обществено събитие, свързано с икономиката, като вместо това се е съсредоточил почти изцяло върху ракетни изпитания и обиколки на оръжейни заводи, сочат данни, събрани от южнокорейското министерство на националното обединение.

Възобновяването на участията в прояви, свързани с икономиката, съвпада със затишие в ракетните изпитания. От 15 септември Северна Корея не е изстреляла нито една ракета, не е изпитвала и оръжия. За последно именно на тази дата тя изстреля балистична ракета, която прелетя над Япония.

Според представители на южнокорейските власти и преди е имало подобни периоди на прекъсване на изпитанията. Те изразили …