Изкуство и Общество

Национален траур в Гърция в памет на жертвите. Идва още дъжд (СНИМКИ)

Гръцкият премиер Алекскис Ципрас в свое обръщение обяви национален траур в страната в памет на жертвите от убийствените наводнения, взели до момент 15 жертви, съобщават медиите в южната ни съседка.

Ципрас увери, че „ще бъде направено задълбочено разследване, за да не се повтори подобна катастрофа“. Той се ангажира, че правителството ще помогне на семействата на жертвите с всички възможни средства, като изтъкна, че домакинства и предприятия, засегнати от катастрофалните наводнения, ще бъдат подпомогнати.

Лошите новини за южната ни съседка обаче не спират. Дъжд и буря в Гърция и за днес прогнозира националната метеорологична служба, съобщават гръцките медии.

На места бурята ще е силна, особено в района на Йонийско море, в континенталната част, на остров Евбея, Спорадските острови и твърде е възможно през нощта да обхване и Цикладските острови, както и западната част на остров Крит, предупреждават синоптиците.

От началото на седмицата времето в Гърция рязко се влоши, след като ураганът „Евридика“ връхлетя страната, а проливни дъждове и силен вятър предизвикаха библейски наводнения и взеха 15 жертви в областта Атика край столицата Атина.