Спорт

Раниери: Нещо в Италия трябва да се промени

Наставникът на Нант Клаудио Раниери се включи сред претендентите за поста треньор на националния отбор на Италия. Специалистът досега не бе спряган сред фаворитите Анчелоти, Конте и Алегри, но каза, че ще си помисли, ако получи предложение. Въпреки всичко 66-годишният треньор заключи, че не е толкова важно кой ще води „скуадрата“, а какви промени ще бъдат направени за футбола в страната.

„Дали бих станал треньор на Италия? Ще трябва да помисля по въпроса, тъй като не всичко зависи от мен. Имам контракт с Нант и президент там, с когото да обсъдя темата.

Чета за имена като Макс Алегри, Антонио Конте и Карлето Анчелоти. Смятам, че в момента те много внимателно обмислят следващата си стъпка. Който и от този списък да поеме поста, ще бъде отличен избор.

Считам ситуацията около треньорския пост в Италия за второстепенна, понеже ние съвсем ударихме дъното и сега е нужна промяна. Има интересни млади играчи и вярвам, че отново ще стъпим на краката си. Отборът не бе пропускал Мондиал от 60 години насам, но за да се изправиш, трябва първо да удариш дъното“, добави Раниери.