Изкуство и Общество

Губернаторът на Севастопол в черния списък на ЕС

Губернаторът на Севастопол Дмитрий Владимирович Овсянников беше официално включен в черния списък на санкционирани физически лица от Европейския съюз. Това стана ясно след съобщение на официалната страница на Европейския съвет.

Влизането в черния европейски списък означава, че на съответното физическо лице му се замразяват всички активи, които има в рамките на ЕС, както и му се забранява да пътува на територията на ЕС, съобщи „Актуално“.

Санкциите на ЕС спрямо конкретни хора и фирми заради нарушението на териториалната цялост на Украйна са в сила до 15 март, 2018 година. Те бяха удължени на 14 септември тази година. В черния списък влизат 150 физически лица и 38 юридически лица. Освен този вид санкции, ЕС въведе и още два вида.

Първият касае руската икономика, като тези санкции са в сила до 31 януари, 2018 година. Вторият вид санкции са само заради анексирането на Крим и касаят територията на Крим – забрана към европейски физически и юридически лица да предлагат стоки и услуги на територията на полуострова. Тези санкции са в сила до 23 юни, 2018 година.