Бизнес и Политика

Хорека секторът се събра на изложение СИХРЕ 2017

Модерно оборудване за ресторанти, хотели и СПА, високи технологии, много нови идеи и още по-богата съпътстваща програма. Всичко това предложи на посетителите тазгодишното издание на изложение СИХРЕ, което се проведе в Интер Експо Център от 8 до 11 ноември. Изложението, организирано от Интер Експо Център и Националната Асоциация Хотел Ресторант Кафетерия (ХоРеКа), събра и през тази година професионалните кулинари, хотелиерите и ресторантьорите, които обменяха идеи, споделяха опит и се състезаваха.

СИХРЕ се проведе паралелно с изложенията за хранително-вкусовата промишленост МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. Всички те бяха посетени от общо 22 893 души. СИХРЕ предложи на посетителите професионално кухненско оборудване, софтуер, посуда, хотелска козметика и дизайнерски решения.

Състезания и предизвикателства

В рамките на СИХРЕ 2017 се проведе вторият кулинарeн форум GastronomiX. През втория изложбен ден бе излъчен победителят в националната квалификация Bocuse d’Or България 2017 – шеф Никола Николов. Той ще представи страната ни на европейските квалификации в Торино и при успех ще отиде на големия финал в Лион. За първи път в рамките на СИХРЕ се проведе и събитието за храна и вино WiFo, на което бе споделено мнението, че в България се повишава културата за консумация на пленителната напитка и съчетаването й с различни видове храни.

В лекциите на GastronomiX PRO…