Спорт

Левски се измъчи, но победи Верея

Левски победи Верея Стара Загора с 1:0 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига, игран на стадион „Георги Аспарухов“. Футболистите на треньора Делио Роси отново нямаха успех пред противниковата врата. Единственият гол в срещата го отбеляза Давид Яблонски, след като останаха сериозни съмнения, че е използвал ръката си.

След тази победа Левски продължава да е на третото място с актив от 33 точки, с по-малко от втория ЦСКА, който утре гостува на Локомотив Пловдив.

„Сините“ започнаха двубоя с голямо желание да отбележат ранен гол. В 5-ата минута Милош Цветкович изведе Сержиу Буш зад гърба на защитата на старозагорци, румънецът овладя перфектно топката и стреля от опасна близост, но Георги Аргилашки успя да избие.

В 11-ата минута Роман Прохазка засече с глава добро центриране отляво на близката греда, но топката не успя да намери рамките на вратата.

В 20-ата минута гостите пропуснаха добра възможност. Валери Домовчийски напредна необезпокоен към наказателното поле, но опитът му за изстрел беше блокиран.

В 34-ата минута Габриел Обертан отправи хубав шут по диагонала, но Аргилашки за пореден път се намеси сигурно и спаси мрежата си от попадение. Две минути по-късно отново французинът притесни стража, но ударът му с глава не бе достатъчно точен.

В края на полувремето изчистена топка попадна на крака на Обертан. Футболистът мигновено отправи мощен изстрел по диагонала, но отново Аргилашки не позволи резулта…