Спорт

ЦСКА би Локо Пловдив, грозни сцени от публиката

ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 като гост в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Срещата беше белязана от грозни сцени. Малко преди края на първото полувреме се стигна до бой между фенове на двата отбора, които нахлуха на пистата и заформиха здраво меле.

Единственото попадение вкара Кирил Десподов, който се разписа в 35-ата минута след отлично изпълнение на пряк свободен удар.

Срещата започна добре за гостите от София, които стигнаха до първата си ситуация в двубоя още в 5-ата минута. Отсъден бе пряк свободен удар, който Кирил Десподов изпълни не лошо, но вратарят на Локомотив Диао спаси.

В 14-ата минута любопитна случка прекъсна двубоя за минутка. Към терена полетя телефон, който бе отстранен от главния съдия Ангел Ангелов. В 35-ата минута се стигна до единственото попадение в срещата, което бе дело на Кирил

Десподов. Крилото на ЦСКА стреля добре от пряк свободен удар, а намесата на стражът на Локомотив не бе добра и топката влетя в близост до него. Само 7 минути след гола на Десподов се стигна до брутални сцени. Фенове на двата тима навлязоха на терена и започнаха да се млатят.

В мелето полетяха бутилки, а част от вандалите налагаха с колани враговете си. Дори и ъгловото флагче влезе в употреба.

Съдията Ангел Ангелов веднага прибра футболистите в съблекалните. Срещата бе прекратена временно и не се игра цели 20 минути, докато полицията се справи със ситуацията. След като страстите бяха охладени, играчите изляз…