Бизнес и Политика

За работата при генералния представител и дистрибутор на Mercedes-Benz за България

Магдалена Петракиева – HR Мениджър подбор, развитие и оценка на персонала в Силвър Стар Моторс ЕАД, разказва за подбора на добри специалисти и перспективите за кариерно развитие в компанията.

Всяка голяма компания има установен ред за подбор на персонала си. Това е от изключително важно и ключово значение за бъдещ успех.

Причината е добре позната, тъй като всеки работодател търси да назначи качествени служители.

Ако тези хора не притежават отдаденост за работа, рутина или експертност, компанията няма да притежава нищо важно и забележимо.

По този повод проведохме интервю с Магдалена Петракиева – HR Мениджър подбор, развитие и оценка на персонала в Силвър Стар Моторс ЕАД, за да разберем повече за подбора, перспективите и условията при генералния дистрибутор на Мерцедес-Бенц за България.

Г-жо Петракиева, какви кандидати търсите в момента и по какъв начин успявате да ги намерите?

По-лесно би ми било да отговоря какви специалисти НЕ търсим. Фирмената група на Силвър Стар стартира ефективно от 01.04.2017 година с много амбициозни, краткосрочни и дългосрочни бизнес цели, чиято реализация зависи в голяма степен от служителите. Появи се необходимост от разширяването на почти всички екипи в София, Пловдив и Варна, което прави задачата още по-интересна. Освен „традиционните“ за автомобилния бранш позиции на сервизни кон…