Изкуство и Общество

САЩ: Русия се държи агресивно!

Държавният секретар на Съединените американски щати Рекс Тилърсън обвини Русия, че продължава „агресивното си поведение“, съобщи радио „Свободна Европа“.

Американският външен министър за пореден път подчерта ангажимента на Вашингтон към европейската сигурност. Той заяви, че САЩ първи ще отговорят на всяка една атака срещу европейските им съюзници от НАТО.

След встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп някои европейски лидери изразиха загрижеността си, че Вашингтон може да обърне гръб на натовските си съюзници. Тилърсън заяви, че това няма да се случи.

Държавният секретар обвини Кремъл, че иска да раздели Вашингтон и западните страни. Той заяви, че Украйна е ключът към по-добрите отношения с Москва. Тилърсън каза, че САЩ ще продължат да подкрепят териториалния интегритет на Украйна и призова Русия да спазва Минските договорености.

Американският външен министър посочи също така, че Балканите остават „крехки“ и подчерта, че страните трябва да са ангажирани със запазването на мира в региона.