Бизнес и Политика

„Еврохолд“ пласира облигации за €70 млн.

Водещата българска публична компания – „Еврохолд България“ АД, пласира успешно на 30.11.2017 г. облигации в размер на 70 млн. евро в рамките на програмата си за необезпечени средносрочни еврооблигации (EMTN Programme) на стойност 200 млн. евро, търгувана на Ирландската фондова борса, съобщиха от компанията.

Това е втори транш за компанията по програмата, проспектът за която беше одобрен от Централната банка на Ирландия през ноември 2016 г., и е при следните параметри:

• Размер на емисията – 70 000 000 евро

• Матуритет – 5 години

• Фиксиран годишен лихвен купон – 6.5%

Минимален лот за търговия – 200 000 евро

Книжата са записани от над 20 институционални инвеститора от Великобритания, Швейцария, Русия, Германия и България. Водещи мениджъри на емисията са базираната в Лондон Nomura International и лондонското подразделение на руската инвестиционна банка Renaissance Capital, а комениджъри – българският инвестиционен посредник „Евро-Финанс“ АД и Балканска Консултантска Компания ИП ЕАД (BAC). Varengold Bank AS е финансов консултант.

Набраните средства ще бъдат използвани за погасяване на предходната емисия, която беше в размер на 47 млн. евро и с фиксиран лихвен купон 8%, както и за развитие на бизнеса на „Еврохолд България“ АД.

Кирил Бошов, председател на УС на „Еврохолд България“ коментира: „Новата емисия е с…