Изкуство и Общество

Тръмп саботирал ”Северен поток-2”

Руски анализатори смятат, че САЩ и президентът Тръмп продължават с всякакви средства да се опитват да попречат на изграждането на „Северен поток-2“.

В обширен материал на страниците на сайта на РИА Новости, популярният руски анализатор и блогър Иван Данилов, известен като Crimson Alter, анализира опитите на американците и някои западноевропейски кръгове да попречат на изграждането на втората газова връзка между Русия и Германия, „Северен поток-2“. Според него през последните няколко дни газопроводът „Северен поток-2“ е подложен на масивна дипломатическа и информационна атака, съобщи Дир.бг.

Ройтерс дори е пуснала материал със заглавие: “ Говорител на Държавния департамент на САЩ заяви, че „Северен поток-2 „няма да бъде построен“. Агенция Bloomberg, от своя страна, публикува материал, който описва „план за потискане на руския газ за Германия“. Там се твърди, че въпросният план вече се изпълнява с пълната подкрепа от Европейската комисия.

Към антируските действия на американските държавни структури и компании се присъединил и датският парламент, който всъщност бил забранил изграждането на „Северен поток-2“ в териториалните му води. Някои руски медии и експерти се присъединили към общия хор, публикувайки материали, в които се определят политическите рискове, свързани с изграждането на газопровода.

Все пак, ако някой си направи да прочете и самите материали, не само за…