България Север, Спорт

СКЛА „Феникс“ и „Декатлон“ събраха малките лекоатлети на Плевен

Над 300 деца събра проведеният Спортен празник на леката атлетика на закритата лекоатлетическа писта /до стадион „Плевен“/ вчера. Проявата бе организирана от СКЛА „Феникс 2004“ и веригата за спортни артикули „Декатлон“, която беше спонсор на празника.  Участниците /от 10 г. до 18 г./ бяха разпределени в пет възрастови групи. По-малките /до 14 г./ се конкурираха в две дисциплини – 60 метра гладко бягане и скок дължина от място. По-големите /15-18 г./ участваха на бягане 60 м и скок дължина със засилване. Проведе се и щафета 2 х 50 метра, в която всеки екип беше съставен от дете и възрастен. В празника участваха и децата от СКЛА „Феникс 2004“, които тренират по програмата „Спорт за децата в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта.

Победителите в отделните възрастови групи бяха наградени със спортни раници. Всеки участник бе удостоен с грамота.

Големите награди – 3 велосипеда, 5 комплекта ролери, 6 спортни часовника и над 20 спортни раници, осигурени от спонсора бяха разиграни на томбола.

На спортната проява присъстваха кметът на Община Плевен – Георг Спартански, заместникът му Иван Кюлджийски и главният експерт за Плевен на Министерството на младежта и спорта Атанас Кършев.

„Получи се изключително емоционален празник – деца и родители вложиха много ентусиазъм. Надявам се да сме запалили по леката атлетика и въобще по спорта както малките, така и възрастните. Това беше замисълът ни, а не провеждане на чисто състезание. Именно за това не акцентирахме толкова на резултатите. Мисля, че организацията ни беше на ниво, щом няма възражения. Готови сме пак да направим подобни прояви, защото те са полезни за доброто здраве на нашите деца, стига да има желаещи спонсори“, коментира президентът и треньор на СКЛА „Феникс 2004“ /Плевен/ Светослав Топузов.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът СКЛА „Феникс“ и „Декатлон“ събраха малките лекоатлети на Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.