Изкуство и Общество

Режимът на Асад уби 20 цивилни

Най-малко 20 цивилни бяха убити при въздушен удар на правителствените сили на Башар Асад в Източна Гута, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на информация на цивилна организация, базирана в района и следяща военните действия.

Бомбардировките са били извършени в покрайнините на столицата Дамаск. Цел на правителствените сили са били зони, контролирани от бунтовниците. Десетки други са пострадали. Доброволците от „Белите каски“ посочиха, че Източна Гута попада в зоните на деескалация – одобрени от Турция, Русия и Иран – в които актовете на агресия са строго забранени.

Според наблюдателите най-малко 160 цивилни са били убити от силите на Башар Асад в този регион от 14 ноември до началото на месец декември. Сирия е в гражданска война от 2011 година. Голяма част от сирийския народ напусна домовете си от началото на конфликта.

По информация на Организацията на обединените нации над десет милиона души са били разселени. Хиляди бяха убити, а голяма част от тях са цивилни. Режимът на Башар Асад и американската коалиция си отправят взаимни обвинения за убийството на цивилни.