Спорт

Жан Тод: Шумахер не спираше да се съмнява в себе си

Михаел Шумахер тайно организирал тест на „Фиорано“, след като спечелил първата си световна титла във Формула 1 с Ferrari, за да провери способностите си. Това разкри президентът на ФИА и бивш шеф в Скудерия Жан Тод на специална гала вечер в Париж. Тод бе един от най-близките хора на Шуми във Формула 1, а от работата си с шампиона си позволи да разкрие два емоционални за него епизода.

„Ще споделя две неща за Михаел тази вечер. През 2000-ата година, след 21 години, Ferrari най-после станахме шампиони именно с Михаел. Качих се с него на подиума в Япония и му казах: „Михаел, нашият живот никога няма да бъде същият“. Без съмнение в онзи ден на „Сузука“ бе най-силният момент в моята кариера. Друг момент, с който ще опиша Михаел, е от края на 2000-ата. Той приключи сезона като шампион, вече мислехме за 2001-ва. Тогава той много стеснително ме попита… всъщност той по принцип е много стеснителен. Изглеждаше арогантен, но беше стеснителен. Тогава ме попита дали ]е му позволя да направи тест на „Фиорано“, за да бъде сигурен, че още е способен да кара по същия начин. Той винаги бе изпълнен със съмнения. В крайна сметка направихме този тест и Михаел бе чудесен“, разкри Тод.

Събитието бе по повод новата „Зала на славата“ на ФИА и Тод допълни, че всеки усеща липсата на седемкратния шампион. Той бе представен от мениджъра си Сабине Кем, която получи приза на Шумахер за член на „Залата на славата“. …